Tuesday, July 12, 2016

Mimpi tak best

Tadi tertidur balik around 11 am.
Tak taw kenapa lately anxious semacam.
Pastu jantung laju sampai letih.
Semalam sebab diri sendiri yang trigger.
Kejap-kejap dok check heart rate.
Dari ok, terus jantung jadi laju.

Pastu rasanya nak batuk pun ye gak.
Dengan stress pasal benda-benda remeh lagi.
So back to the mimpi story.
Aku paling tak suka mimpi pasal mati.
Lagi-lagi orang yang aku sayang.
Tadi mimpi husband tuuutttt..

Scary ok. Sebab aku dalam mimpi tu tak boleh face the fact.
Aku carry on life aku here and there with him.
Sampai tetibe cousin aku tegur kenapa aku still macam cakap dengan husband aku.
So from there aku macam tersedar yang dia dah takde.
Macam drama kan?
Lepas tu konon aku depressed teruk.

Tetibe terjaga *Thank God*
Konon tidur sebab letih, ni tidur pun letih.
Bangun terus text kawan aku. Text husband.
Memang takut sangat masa tu.
Kawan aku suruh pegi berwudhu. Since da nak masuk zohor pun time tu.

Ya Allah, semoga Allah panjangkan umur kitorang.
Banyak lagi tak berubah.
Semoga kitorang diberi peluang dan kesihatan yang baik untuk beribadah.
Aku memang tak boleh.
Kalau risau memang terbawak sampai tidur.
Tu sebab dulu aku pernah kena marah dengan someone sebab aku suka pressure diri sendiri.
Sungguh tak pressure diri sendiri pun tapi sebab perangai suka memendam ni yg makan diri sendiri adalah.

Aku rasa ni sebab semalam aku melawan ni.
Tu Allah nak bagi petunjuk tu.
Nak lawan sangatkan.
Harus terus minta ampun dengan husband.
I cannot imagine how am I gonna live without him.

Ok I should stop here.
Nak update next entry.
Gambar Rayaaaa..

No comments: