Friday, July 19, 2013

Sahabat- Syaihiera

Buat sahabatku Syaihiera,
I harap u tahu yang u tak ada pengganti. I terlalu sayangkan persahabatan kita yang dah lebih 10 tahun. Sepanjang persabahabatan kita, jatuh bangun, sedih, gelak ketawa, bergaduh semua kita dah lalui. Terlalu istimewa. Sayang I dekat u tak pernah kurang.
Beb,
Mungkin u rasa I lupakan u, I tak fikir pasal u tapi, percayalah I tak pernah lupakan u. Banyak kenangan kita dah create together. Tak mungkin I akan lupakan u. Salah I sebab jarang contact u, jarang update pasal diri I sampai buat u rasa I dah tak ingat dekat u.
Lepas u decide nak kahwin, I lost. I taw one day I bukan lagi keutamaan u macam dulu. Hari-hari I cakap dengan diri I yang semua tu tak akan jadi. Tapi I taw itu semua pasti. Your marriage is your priority. Mungkin masa tu I terlalu muda untuk terima hakikat. Sampai hari u bernikah, I was not there for u. I remember how u cried on the other line. How I wish I can turn back the time and get my driving license fast.
I remember how excited u are when u confirmed to get a house. I'm happy for u. I taw kebahagiaan tu akhirnya milik u. Hari-hari u pesan suruh datang visit u. Tapi sekali pun I tak pernah visit u. Bukan tak nak, tapi masa awal-awal drive I sangat penakut. Tambah lagi I drive manual car. Sampai I dah dapat myvi pun still I tak dapat visit u. Bukan I tak nak, dah banyak kali I plan nak pergi rumah u dan setiap kali tu akan ada halangan.
Sampai Qaiser dah besar, pijak pasir kondo u pun I tak pernah. I mintak maaf beb. I leka dengan dunia I. I leka dengan surrounded I.
Sampai I dah pindah kerja damansara, masa I makin suntuk. I banyak habiskan masa dekat office. Kalaulah I taw u akan tinggalkan I macam sekarang, I could walk a thousand mile just to see your face.
Beb,
How can I forget the friendship that we build together? How can I forget the one who can make me cry? How can I forget the one who always remind me that I'm trying to handle too much responsibilities at a time?
I will never forget u dear beb.
Beb,
Remember back then on 2010? I cannot decide should I take the offer or not. I cried and I keep on telling u how hard is it gonna be if I take the offer. U are the one who convinced me that I can.
I remember how I feel excited about me getting a new car and u feel happy for me. I remember how u always tell me that u always pray one day I will find a true love, a guy that can love and make me happy. Dear beb, how I wish I can tell u all this and I wish to get a reply from u.
I will not give up. I'm the one who ruin it, I will be the one who fix it.
I just hope that one day u'll forgive me for neglecting u. Take care beb. I love u.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.













No comments: