Monday, July 1, 2013

Interview

Rujuk entri sebelum.

Aku ada cerita pasal mamat yang aku cakap macam doktor tambahan tu kan?
semalam aku sembang dengan dia.
ada orang aku berani la sembang. kalau aku berdua dengan bapak aku, mungkin sampai kiamat pun aku tak berani.

aku nampak dagu dia berbalut. 

aku tanya "kenapa dagu?"

silap besar soalan tu. Menjerumus ke macam-macam cerita. Punca dia, pasal dia salah cukur je.

Lepas tu kebetulan katil depan baba, orang baru. Kawan orang yang sakit tu datang bawak mekdi. Penuh selamber dia sound mamat tu "Kalau dah kau bagi mekdi, bilanya kawan kau tu nak sihat?"

Persoalan di sini :

Kau tu bawak garam extra dalam poket tu, bila masa kau nak keluar hospital?


No comments: