Wednesday, May 29, 2013

QaahwaXpreSS - Ampang Jaya Coffee Shop

Semalam bukan main semangat nak tulis entry pasal kedai kopi yang cambest ni.
Kebetulan semalam aku pegi lagi. Honestly, puas hati minum kat sini.
Aku memang peminat kopi, any type of coffee. Local ke international ke. So sini memang the best coffee shop so far aku jumpa kat KL ni.
Malangnya, for the second time minum sini, aku baru try their local coffee. So far da try kopi 434-Muar, Kopi Che Nah-perak, Tenom-Sabah. Semua sedapss!

Location tempat ni, dekat foodcourt Ampang Jaya. Rasanya klu yang memang familiar area ampang jaya ni taw la kot. To make it easy, dia berhadapan dgn Poliklinik Bestari :

no 38, jalan satu (jalan satu, ampang jaya)
ampangselangor 68000  

Lepas ni kalau ada rezeki, nak try international coffee pulak. 
Even though too much caffeine is not good for your body, tapi siapa boleh resist minum kopi yg sedap? unless korang bukan peminat kopi, so tak mustahil la.

jarang actually nak tengok kedai melayu yg macam ni. tempat ni sesuai la kalau korang nak lepak minum kopi but dont expect to get a place yg sangat cozy macam tempat high class tu kan. all i can say is, it worth the price la. range coffee dia pun tak mahal. local coffee starts at RM2.50/cup.

makanan pun not bad. sedap! so boleh la nak makan dan minum kat sana. makanan pun bole kata worth the price. slightly higher dari normal gerai tapi portion dia, boleh la kenyangkan dua perut. hihihi! so for those yg still looking for tempat yg murah tapi sesuai untuk semua peringkat umur, i suggest you, go to this place.

actually aku ada snap few photos, tapi gambar super teruk. macam baik tak payah upload je. tak nampak apa pun. sedih! nanti kalau dapat better quality photos, aku update balik entry ni. hihihi! 

1 comment:

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik dari HV collection.Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com