Tuesday, May 22, 2012

normal itu aku?

finally setelah 2 bulan tak MC, harini aku decided to take MC. tak larat sangat rasanya nak pergi kerja. semalam cuba tahan lagi tapi pagi ni rasanya makin teruk. tapi aku tak ke klinik pun. tak sempat. aku spend my time on sleeping. terasa macam whole body systems ni slow je. waaaa.. poyonya aku! LOL!

anyway, bukan nak cerita pasal kesihatan pun. aku nak cerita pasal benda yang aku penah bebelkan dalam twitter. aku ni jenis manusia yang sangat senang attached dengan something or somebody. i am like that. kadang-kadang aku rasa aku ni tak normal pun ada. contoh macam orang. aku baru kenal dalam seminggu dua. tapi mungkin aku banyak spend masa aku dengan that particular person, mesti aku cepat attached with them. tak kisahlah lelaki ke, perempuan ke. cepat rasa comfortable. ehh! tipulah kalau aku cakap aku boleh rapat atau terima semua orang. depends on orang tu punya perangai juga actually.

percaya tak sebab perangai aku ni, semua kawan rapat aku and even my mom pun marah. bukan sebab apa, aku selalu kena buli dengan orang. hahaha! boo to myself~!! aku cuba nak buang perangai ni. bukanlah buang habis, cuma tak perlu la simpan banyak-banyak. menyusahkan diri sendiri je. macam kerja pun macam tu. im in a team which is sekarang semua lelaki and aku seorang je perempuan. even though perangai masing-masing kadang-kadang memeningkan kepala but i cant deny yang aku sangat-sangat care about them. aku rela kena marah dari tengok diorang kena marah. sedih pun ada bila tengok ada yang tak hargai pun actually. tapi itu kerja aku. ke aku seorang je yang macam tu?

jenis aku pula, bila dah sayang tu, ya ampun.... nak lepaskan tu susah. tak percaya? contoh terhebat, i've been working in the same company for almost 5 years. tak sampai 5 tahun sebab aku berhenti 6 bulan then join balik. sayang katanya. entahlah.. kadang aku sendiri tak faham dengan diri aku ni. tapi nak buat macam mana. redha je la. actually macam banyak je yang aku nak taip kat sini. tiba-tiba angin malas muncul pula. LOL! ok lah. adios!

No comments: