Wednesday, May 16, 2012

My mom is a supawomen. Dont u know?

first of all, sorry sebab i supposed to write this entry last week which is on mother's day. tapi asyik delay sampai lupa. yes, lupa ok! harini dah hari guru dah. so nak ambil kesempatan kejap. Nak wish Happy Teacher's Day to everyone especially teachers lah, of course. why everyone? dalam tak sedar, korang semua adalah cikgu saya dalam hidup. kalau tak kenal korang, tak bergaduh, tak maki-maki, tak kutuk-kutuk, tak peluk-peluk dan sayang-sayang, macam mana patik nak belajar jadi budak badan besar tapi perangai budak kecil ni kan. 23 tahun saya hidup, saya kenal ramai orang, jatuh bangun saya, orang sekeliling saya yang banyak membantu. terima kasih cinta hati (tak kisah, kawan, musuh, masuh dalam selimut, luar selimut, atas selimut atau dalam almari selimut.).

 wah sakan aku ambil kesempatan kanz? dasarrrr manusia suka ambil kesempatan tau! seperti yang korang semua tahu. statement yang dikeluarkan dari seorang ustaz yang agak terkenal sekarang ni mengatakan "hari ibu haram disambut.". aku tiap-tiap tahun akan buat kad untuk mama. aku praktiskan sejak dari aku pandai gunting kertas. walaupun buruk tapi ada sentimental value ok. tiba-tiba bila baca that statement (read : aku dah half way buat kad untuk mama masa tu.)  terus sentap ok. bayangkan setiap tahun mesti ada kad, kek atau family dinner, out of sudden tahun ni tak ada? tapi aku buat juga. lama aku peram kad tu. ada la dekat sebulan. nak bagi, malu. sebab rasa macam, "mama nak ke kad buruk ni?".

malam sabtu tu, kitorang makan western food dekat kampung baru. abang aku belanja. tak complete family aku tapi best sebab aku yang tak makan seharian (sebab tidur seharian) bangun je mama cakap abang aku nak belanja makan. terus gembira tak terkata ok. dah fikir nak order apa. tapi sampai tempat makan, semua benda berubah. sebab aku lupa apa aku nak makan. kitorang makan dekat restoran yang super awesome sebab sedap dan murah. padahal bukan aku yang bayar pun kan? tapi still sangat suka sebab boleh order banyak. padahal order main course satu je. gilo!

chicken chop for dad

lamb chop for me & mom. makan sampai tinggal mata putih je. sedap gilsssss!

Grill chicken pasta for Daus. he said sedap.
sedap murah, sedap murah.. dont know what else to describe. tempat ni perfect for big family kalau nak makan western. location : pekan station, kampung baru. (opposite perodua). buka pukul berapa tak sure. tapi tutup pukul 12tengah malam. sila pergi. i can tell that balik, korang akan jalan sambil usap perut dan senyum riang.

masa ahad pagi tu, aku turun, mama nampak muram. "ni mesti kes mother's day ni". tiba-tiba mama start cakap "anak-anak dah besar ni, dah tak boleh nak harap handmade kad ke apa ke. kau tu, dari kecik tak pernah skip bagi kad. sekarang takdelah. semua pakat wish dekat facebook, takpun sms.bla bla bla...". mula dahhhhhh... aku ni pula memang kaki sakat. simbah sikit minyak tanah. LOL! "ma, ustaz ** cakap hari ibu haram disambut!" kihkihkih... masa tu dah get ready kena fire dah. mula la itu ini. mama bagi speech kejap. sambil aku siap sarapan and then kemas dapur sambil dengar syarahan. settle everything, aku naik mandi. 30 minutes later, aku turun. terus hulur kad kat mama. mama senyum sampai telinga.i just love to see that smile. i love you mom. the surprise didn't stop when my little brother tiba-tiba mengamuk depan pintu suruh mama bukakan pintu untuk dia. i'm freaking pissed off ok at that time. sebab dia ada kunci rumah. akhirnya, dia terpaksa buka sendiri sebab mama insist not to open it. muahahaha!


Yes, he was holding this cake sebab tu dia tak boleh buka pintu sendiri. not only mama terkejut, aku sendiri terkejut. hahaha. sweet kan? sweet dengan mama je. dengan aku tak. LOL!

Love you big time, MOTHER!

No comments: