Wednesday, May 23, 2012

kejadian

tadi keluar beli barang dapur dengan intan. balik tu teman dia pergi isi minyak. funny thing happened. first of all, intan dengan abang aku tukar kereta suka sama suka. sekarang intan pergi kerja bawa kelisa. dah sampai petrol station dengan penuh confident intan tolak punat (i dont know what to call it. sorry) untuk bukak tank minyak tu. she push that thing penuh perasaan.dia keluar dah get ready nak angkat nozel tu, boleh tak tank tu tak buka. jenuhlah aku dok tekan-tekan benda tu. langsung tak boleh buka.

malu toksah cakaplah. kami dua beradik dok tertonggeng-tonggeng kat pump tu. ada dekat 15 minit cuba juga. at last we both give up. so terus cancel transaction, start engine terus balik. tapi yang paling best sebab abang aku buat, in a split second, terus terbuka tank tu. nampak tak mengada kereta tu? he keep open and close the lid nak tunjuk kat kitorang yang benda tu boleh buka dengan senang. amboi! kitorang dah tertonggeng-tonggeng, peluh sebaldi dok try buka, really tak boleh buka ok. good! so we decided to drive back to the petrol station tanpa tutup penutup tank tu. dah macam apa dah rupanya.

enough about that, ni nak cerita pasal diri aku sendiri. aku rasa aku ada masalah pendengaran. tak tahu kenapa, dari tadi telinga sebelah kanan macam berdesing and i cant hear things clearly. sekarang memang really bergantung pada telinga sebelah kiri. huwaaaa.... sampai sakit kepala sebab benda ni. tadi tak tahan sangat. rasa macam air masuk dalam telinga pun ada. so aku yang bijak pandai ni pergi curah air masuk dalam telinga. tak jadi apa pun. air tu keluar balik. tapi masuk air tu sejuk, keluar air tu jadi panas. i think, maybe sebab temperature dalam badan kot. hahaha! macam doktor aku cakap. LOL! until now, i have no idea what is actually the reason behind all this telinga separuh pekak. i hope i'll be better soon. hehehe! adiosss! goodnight =)

No comments: