Monday, May 21, 2012

hidung sumbat tampon.

sesungguhnya, hari ini, aku terasa seperti pekerja berdedikasi. since semalam terasa nak demam. so cepat-cepat mandi. after shower, terasa sangat badan mula panas and benda paling amazing aku tak berpeluh. (T____T) aku kalau tak berpeluh, itu tanda aku nak demam. aku ratu peluh ok. jalan sikit pun peluh. duduk dalam bilik ramai-ramai pun boleh peluh. sebelum tidur, wrapped my whole body with selimut. nak sangat-sangat peluh. tersedar around 3 am. I'm sweating! Alhamdulillah. tapi ganti dengan benda lain, kena sakit tekak pula. bangun pagi terus kena selesema. tension habis kalau selesema ni. rasa macam the whole body system tak function betul-betul. psycho!

sekarang, hampir 3 petang, aku masih mampu bertahan. walaupun rupa aku pucat dan memang nampak macam orang tak sihat. suara seksi semacam akibat dari hidung tersumbat dan sakit tekak. syok habis! dari tadi tersedut-sedut hingus ni. padahal mana ada apa-apa. tisu toksah cerita. berlambak-lambak dalam bakul sampah ni. masuk toilet ambil tisu, pergi cafe ambil tisu. tak tahan woo.. rasa macam nak aje sumbat tampon dalam hidung ni. not only that, kejap-kejap bersin. tapi bersin tak apa, aku suka. tapi aku tak suka bila aku terasa nak bersin, tiba-tiba tak jadi. eeee... sakit hati sesangat.

ok actually aku tak tahu apa motif entry ni. its just aku terasa nak menulis at this moment. LOL! kerja tak banyak harini. niat hati nak transfer files dari PC ke laptop pun belum siap. mengada lebihkan? padahal bukan demam pun. ok lah.. nanti sambung lagi.. sekarang nak pergi cari tampon nak sumbat dalam hidung ni.

No comments: