Sunday, May 20, 2012

celebrations.

semalam intan decided to treat us for dinner since today is my baba's birthday and belated mother's day for mama. supposed ramai join tapi something unexpected happened semalam. terkilan sikit tapi takpelah. we just go on with our plan. tapi rasanya intan paling frustrated sebab everything ruined last minute. hahaha.. what to do. tapi best sangat-sangat semalam. its been awhile tak keluar ramai-ramai. tapi our karaoke session, baba and mama tak join sebab baba dah penat.

actual plan nak ke Flying Chilies, thai food restaurant at The Gardens, bangsar. tapi sebab dah terlewat. terpaksa cancelled booking. kebetulan semalam hujan lebat ya amat. Alhamdulillah, lepas maghrib hujan dah reda sikit. just nice to start our journey. intan cakap tukar location ke Restoran Rebung. as requested by baba jugak. baba teringin nak makan asam pedas. tekak orang melaka yang tak dapat disangkal lagi. tapi kalau tanya baba, mesti dia cakap orang Frankfurt. LOL!


sampai sana around 8.15pm kot. kira tepat-tepat masa untuk dinner. masing-masing pula memang kelaparan. mula-mula ingat nak order ala carte. tapi tengok menu, sikit sangat choice. so intan cakap, better pilih buffet. RM50/pax. mahal sikit tapi sangat-sangat berbaloi. most of the lauk sedap. i get to eat nasi impit kuah kacang! dah lama craving for it. dapat juga makan. too bad, tak dapat nak snap gambar sebab busy makan. plus its family dinner! i put aside all my gadgets. dapat snap few pictures itu pun mama tolong snap sebab mama pegang my Mr. Tabby. so merasalah ada gambar sikit.







apa yang menambah kesedapan dinner semalam? sesi suai kenal between family and bakal my brother's other half. weeee!! takde pun banyak borak sebab kak yan still malu-malu. isn't she pretty? suka sebab dia boleh masuk dengan kitorang. actually dah kenal lama dah. cuma kakak ni memang pemalu sikit. semalam baru kenal dia yang sebenarnya. even though both of them penat sebab baru balik kerja tapi they still layan us. bayangkan after dinner pergi karaoke pula. sampai 2 pagi ok. kesian.

too bad, karaoke session takde picture sebab my phone dah kong and i left Mr. Tabby at home. bagi mama guna. suka sangat-sangat. looking forward for more family outing. hahaha! Special thanks to intan mok mok sebab belanja makan and karaoke semalam. love love love

2 comments:

eezance said...

salam singgah.. :)

bahagianya bersama keluarga.. ;)

ainkassim said...

wsalam. Terima kasih singgah. nanti saya singgah blog awk juga =)

Alhamdulillah.. Bahagia.