Wednesday, March 28, 2012

remaja

dah masuk umur 23 tahun. banyak benda berubah. aku tak dapat nak nafikan. sebelum ni bila kakak-kakak cerita orang sibuk tanya "bila nak kahwin?" aku rasa benda tu sangat funny. rasa macam, apa susah sangat nak answer that question? sometimes i feel people take the question seriously pun ada.

tapi bila da masuk umur macam ni baru terasa dan paham apa sebenarnya perasaan kakak-kakak aku dulu. orang mula tanya, "kau bila nak kahwin?" tak pun "boyfriend orang mana?" dan yang paling cliche "bila nak makan nasi minyak kau pulak? kakak-kakak kau semua dah lepas." ok orang lupa i got another sister lah yang tak lepas lagi. tapi who knows, kalau jodoh aku sampai dulu aku terima, Alhamdulillah.

for those yang tak tahu, aku anak kedua terakhir dari 9 adik beradik. perempuan yang paling kecil dalam family. sangat degil, mengada, kuat merajuk dan kasar. i am. aku mengaku. siapa kenal aku, they know me. to be honest, aku tak get used to my new age lagi. aku masih rasa aku baru 20 tahun. so bila orang tanya pasal kahwin, aku pantas je jawab "ain muda lagi!". ala semua orang macam tu kot kan? ke aku sorang je? =P

aku rasa aku muda. banyak benda yang aku nak kejar dalam hidup aku. boyfriend? aku letak tepi dulu perasaan aku. bukan tak nak. tipu kalau tak nak bercinta. tapi kalau boleh nak make it simple. bercinta lepas kahwin. i do still believe in such thing. dah halal, baru best nak bercinta. (err... tak suka actually nak use such word. pelik!)

actually, aku terfikir pasal ni sebab semalam terbaca sms mama sent to me masa birthday. "semoga dapat jodoh yang soleh.". doa dari seorang ibu. amin. terfikir, this is the time to think about it. tak boleh avoid dah this time. nak berkawan dengan someone take sometimes. kita nak kahwin sekali, bukan banyak kali. takut tersalah pilih, masa datang balik dekat aku.

tapi apa pun, aku still enjoy zaman remaja aku ni. yer, remaja lagi. hehehe.. jodoh tu semua, tuhan punya kerja. aku doa yang terbaik je =)

No comments: