Monday, March 12, 2012

my best friend engagement day.

Alhamdulillah, semalam settle satu perkara. my best friend, Dyan Afinaz is now officially ENGAGED with Ali. everyone seems so excited sebab ni first time among their family yang bertunang. tapi tiba-tiba terasa macam aku pula yang terlebih excited. aku datang dari pihak lelaki. let's make it clear here. aku pernah "be with" one of the family member dulu. then putus, but our friendship goes on sampai la ni. dyan pula aku kenal dari dorang jugek... haha. actually semalam i'm a bit nervous sebab aku tak pernah drive ke cyberjaya and i'm clueless about the road. aku memang selalu clueless pun khen.. :P

semalam convoy 4 kereta. semua otai and aku sorang beginner. nasib tak lost. fyi, aku selalu lost kalau convoy which aku akan end up tengok signboard. bhahaha.. bongok jalan nama dia. ahmad, chako and huda naik kereta aku. dalam hati ni doa bebanyak hopefully everything goes well. Alhamdulillah. selamat pergi balik. sampai je area rumah kakak dyan, terus kagum semacam. bhahahaha.. cantik sangat! jiran-jiran pun baik boleh give and take. yer lah, kalau rumah aku buat kenduri, memang masalah tang parking. sebab masa tu lah dan-dan jiran-jiran aku yang ada 3-4 biji kereta ni semua park kat luar. tapi jiran kakak dia ni siap bagi parking space dalam kawasan rumah diorang ok. i wish i have neighbor macam tu. jiran aku? hampeh! kitorang kenduri, bukan main rapat diorang tutup pintu pagar segala. ops! termengumpat! bhahaha...

kenduri pun sempoi sebab among family je (ehem, i sorang je tersesat ok!). so tak serabut sangat. family side dyan sangat baik dan ramah. senyum je masing-masing. even their eyes can't hide yang diorang sesungguhnya penat. even dyan pun kepenatan. kakak-kakak dyan ni semua cantik! asli punya cantik. terasa macam beauty and the beast je berdiri sebelah diorang. hikhikhik! so far the kenduri memang sangat ok. the foods (ye, budak gemuk suka makan) sedap gila! chef import dari johor. gila tak sedap? rasa macam nak tambah tapi maluuuu.. hodoh perangai ni! thank you mama dyan sebab masak asam pedas ayam yang dah lama i idam-idamkan. ya tuhan, makan sambil pejam-pejam mata sebab sedap. hahaha.. again, budak gemuk excited cerita pasal makan.

anyway, i'm so happy sebab semua menjadi. perjalanan dipermudahkan-Nya. cuma balik tu hujan sekejap dekat highway MEX tu. takut juga sebab kena lalu kawasan angin lintang and hujan pula lebat. beginner like me memang kena extra careful. tapi thanks to the convoy marshall, encik Ali sebab drive slowly sebab kura-kura ikut belakang. toll covered by him. first ever in my life toll dibayar kereta depan and me just follow behind without paying, thank you again. haha.. thank you kepada semua yang naik kereta aku padahal korang tak tahu aku penakut bawa kereta jauh-jauh. most important, thank you God sebab permudahkan jalan kami. Alhamdulillah. to both of my sweetheart, dyan and ali, congratulations! dah tunang yer korang. lepas ni tinggal lah ain sorang lone ranger. mihmihmih :P

last but not least, here's some pictures from facebook dyan. some je ok? tak boleh banyak-banyak. hahaha!



1 comment:

Sarah Athirah said...

Ohh.. angin LINTAK ye? bukan angin LINTANG? Oooo...ayat baru tu. Nak masuk kamus ah.. :D