Sunday, February 26, 2012

Pasar Malam @ Jalan Tuanku Abdul Rahman

As I told earlier in previous entry, today plan nak pergi Jalan TAR. Yes we made it. My first time memandu betul-betul dalam bandar KL. To be true, aku tak pernah plan nak drive ke sana. Nana dare me! So we made it with my very own human-GPS Nana. So berlima kita ke sana. Me,Nana,Kak Sari and Dyan pergi sekali, Shasha join us kemudian.

I was excited actually. First, finally aku dapat temukan Dyan and Nana. Second sebab si penakut driving dalam KL ni selamat sampai Jalan TAR. Kitorang park jauh sikit so kena berjalan lah nak ke Pasar Malam. Kitorang datang agak awal around 5pm. Kira just nice je,orang tak berapa ramai. Kedai mostly dah buka. Mungkin juga sebab before that hujan so orang lambat sikit kot. Kira selesalah kitorang nak berjalan-jalan cuci mata sikit. Tapi keluar time tak gaji ni kurang best sebab tak dapat beli. Ha ha ha..

So kitorang meneruskan misi mencari makanan. Dalam kereta dah fikir nak makan Rojak Singapore yang sedap. Dah lama mengidam tapi sebab penakut sangat kan, terpaksa simpan cita-cita tu =_=". Dah settle bungkus Rojak singapore, kitorang jalan-jalan bungkus makanan lain. Aku,Nana,Shasha dengan Kak Sari bungkus laksa,Dyan bungkus nasi kerabu. Dyan bungkus banyak juga lah. Dia memang gila kuih. Tadi rasanya almost semua jenis kuih yang makcik tu jual dia beli. Haihhh!

Masing-masing dah siap bungkus makanan masing-masing, kitorang patah balik nak pergi car park. Pusing je, terus rasa macam sesak sangat. Ramai sangat orang. Semua macam berpusu-pusu masuk. Sampai stuck sekejap kat tengah-tengah manusia tu. Rasa macam nak pitam pun ada. So memang aku tak lengah-lengah masa dah. Aku memang nak balik terus time tu. Nana and shasha memang dah keluar earlier sebab Nana nak cari buku so kitorang janji nak jumpa kat carpark.

So balik semua tak sabar nak makan. The rojak was awesome as always, laksa tu kurang sikit rasa dia. Kak Sari cakap it was good back then, sad . Dyan cakap nasi kerabu dia sedap tapi sebab dah banyak benda dia makan so dia dah terlampau kenyang. Pelik tapi benar, I spent around RM10 je tadi. Sebab tengok orang ramai pun aku rasa macam dah kenyang. Ha ha ha. I was a good experience after all. Tak menyesal langsung. Memang sangat happy sebab selalu pergi dengan Mama so sekarang merasa pergi dengan kawan-kawan. He he he. Tak sabar nak pergi lagi!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: