Thursday, February 23, 2012

never know its going to be this hard

i have finally decided to stay outside! still planning and searching for the house for me to rent. dulu rasanya masa pergi kerja naik train, almost every tiang akan jumpa iklan bilik atau rumah untuk disewa. since 2 days back i've been searching for house to rent yang rental dia tak terlalu tinggi. tak kisahlah rumah apa pun, as long as boleh duduk and start a whole new life. takut, excited, semua ada. the moment i told my friends my decision, they all give such a good response. mesti dalam hati diorang cakap "finally budak gemuk anak bapak ni berani nak buat keputusan sendiri!" haha.. joke! today should be the third day aku mencari rumah sewa. still tak jumpa lagi until now. i get few owner yang can give a good rental price tapi mostly rumah dah occupied. alah, sedihnya.

semalam Dyan dah start tanya what's the latest update. yes, Insyallah, i will stay with her. still planning, semoga dipermudahkan jalan kami. i told her i'd called most owner yang bagi good price tapi the answer sama je semua. Dyan pula laptop rosak, so terpaksalah aku mencari sendiri. hopefully cepatlah laptop dia repair. maybe she can help me up a bit here and there. plus, she got experience. aku ni duduk sendiri pun tak pernah. nanti owner 'cong' apa pun aku percaya. hehehe.. harap-harap dapat owner melayu la.

serious lah, tak pernah sangka its going to be this hard. ingat macam sekali google jumpa the whole list, unfortunately not. when i asked my friend, most of them cakap kalau cari kat internet mostly agent tapi kalau nak deal dengan tuan rumah terus, better pergi jalan-jalan that house area. kalau ikut Dyan, dia suruh pergi tanya dekat mak cik jual nasi lemak. why must mak cik? owh, sebab mak cik yang most of the time lebih prihatin. hua hua hua... ok, i'm need to start my searches back. wish me luck.

Adios fabulous!

No comments: