Wednesday, February 22, 2012

appreciate is the word

how am I gonna start? life is like a wheel, very familiar huh? trust me, it is like a wheel. sometimes we will be on top and we feel very blessed every time but sometimes we will on the bottom which is the part where we will start to complain this, complain that. i am facing the hard time lately. if i says it hard, it is HARD.

hidup atas norma manusia, mana terlepas dari masalah kan? lepas tu membebel sana sini, cakap itu cakap ini. until one night, aku duduk dalam bilik sorang-sorang keep thinking what should i do, where should i go. cari solution macam mana nak keluar dari masalah ni. tiba-tiba rasa macam kena lempangan padu sedas dua. pheww.. terus tersedar. kenapa bila susah complain? kenapa bila senang kita tak complain "haih. kenapa lah hari-hari aku happy?". ada ke orang complain sebab dia happy? he he he.

i think about it back, mana semua rasa bersyukur what-so-ever kau pergi? kadang-kadang bila kita susah ni pun kita kena bersyukur dan hargai. kalau tak pernah susah macam mana kita nak rasa perasaan susah tu? kalau tak pernah susah macam mana kita nak hargai masa kita senang? there goes my point! memang sakit nak go through the hard time. sungguh, tak sedap langsung rasa dia. tapi aku cuba juga be strong to face my hard time alone. try to piece back my heart. eceh..

memang kadang-kadang rasa macam nak mengamuk je. nak sedih-sedih,berendam air mata hari-hari. nahh.. i'm a big girl lah, tak macho lah kalau nangis kan? tak gegirl la kalau mengamuk. ha ha ha.. so i try to let go one by one every day by day. masa dekat office, i will put away all those problem that always bothering me. just enjoy masa-masa kat office. surf internet, update schedule, do filing and all the admin works lah. balik on the way back home, aku try to enjoy my driving moment even though sometimes jammed kat highway mrr2 tu bole buat aku sesak dada. tapi takpe, tetap enjoy juga. nyanyi sorang-sorang dalam kereta kuat-kuat lepas tu feeling then bila dah terlebih feeling, tersedar mamat handsome dekat sebelah tengah gelak-gelakkan aku. then, the moment i reach home, i will take some time kat dalam kereta, tenangkan hati. masuk rumah, naik bilik terus jerit "my sweet room!".

betul, aku cuba hargai setiap masa aku. aku pegang kata-kata ni "take every day like its your last day". macam mana kalau esok bangun korang dah tak dapat nak rasa semua ni lagi? maybe its hard to face the problem, for me hidup kalau tak ada masalah, itu bukan hidup. problems lah yang colour our life. i also always remind myself, kalau aku boleh tempuh benda ni sekarang, i can live my life to the fullest one day. so people, lets stay to say " Syukur" and appreciates whatever you have now. life is something fun if you know how to handle it.

HAPPY WEDNESDAY~!!

No comments: