Tuesday, November 29, 2011

Mimpi

Last Saturday rasamacam banyak betul kerja..
padahal apa je pun yang aku buat.
actually there's something keep bothering me.
malam jumaat tu aku tido around 1ish am. biasalah cuti kan.
itu consider awal cos the next day aku da set appointment dgn perodua for service.

the next day seriously aku bangun im totally frightened.
malam tu aku mimpi seolah2 dunia hampir kiamat.
aku kononnya tolong kawan aku yang aku sendiri tak kenal siap berniaga kat bazar.
aku nampak asap hitam berkepul2 keluar dari awan. then i saw there's one helicopter angkat one of the unit from this one old condo. aku nampak macam keadaan jadimkucar kacir.


for the heli,aku sendiri tak sure apa relevan nya dengan asap hitam tu tapi aku rasa macam seolah2 negara kita dalam peperangan. Subahanallah.
dalam keadaan huru hara tu aku mengharap semua tu sekadar mimpi.
tak dapat nak digambarkan keadaan dalam mimpi tu.
dan saat tu hanya 1 yang aku doa semoga aku masih diberi peluang untuk bertaubat.

on saturday night pulak mimpi aku tengah lepak dengan kawan2 kat tempatyang aku sendiri tak pasti kat mana. tapi aku tengah pegang botol. aku minum a bottle of alcohol drink.
sepanjang umur aku, tak pernah aku sentuh all those kind of drink (alhamdulillah). tapi dalam mimpi tu aku minum dan aku dapat rasa macam mana air tu. aku tak tahu if there is any connection between those dreams. mungkin ini hidayah Allah swt?

wallahualam......

No comments: