Thursday, August 4, 2011

Motivasi Diri

Assalammualaikum kawan-kawan!
Macam mana harini? Alhamdulillah..
Ramadhan ke empat da kita kan?
Entry pasal makan,nanti aku buat.
Sekarang buat motivation entry sikit..
Korang tahu kan pasal cerita Khairul Fahmi Che Mat(KFCM)?
Cerita pasal putus tunang.
A day before cerita tu masuk paper,aku baru je post link blog (jejariruncing.blogspot.com) kat fb aku.
Then I received lots of response.
The next day aku baca paper pasal KFCM nak putus tunang :(
Aku suka je baca blog Elia tu.
Sweet je love stories diorang so bila tahu cerita tu aku macam agak sedih lah.
Aku tahu,mesti ramai perempuan suka.
Banyak status kat fb friens (perempuan) yang seems happy to know the news.
Aku tak rasa macam tu but aku rasa sedih je.
I heard that punca orang ketiga but wallahualam la kan sebab apa yang terjadi dalam hubungan diorang,kita tak tahu.
Cuma aku teringat balik cerita aku dulu.
Sakit sebenarnya bila bf kita kena rampas.
Tuhan aje yang tahu.
Aku just terkilan kat certain perempuan yang happy pasal berita tu and satu je nasihat aku "Jangan pernah berbahagia di atas penderitaan orang lain".
Paling sedih bila ada yang siap buat satu fanpage untuk KFCM and budak perempuan yang konon orang ketiga tu.
Pelikkan?ada lagi rupanya manusia yang macam ni.
Tak pernah ke korang letakan korang dalam tempat Elia tu?
Derita dia korang paham?
Tak kisahlah kalau ada cakap Elia tu over ke apa.
Kalau dia over pun,dia tunang KFCM yang semua orang tergila-gilakan tu.
Lagipun blog tu kan dia punya.
Dia punya sukalah apa yang dia nak tulis.
Cuba baca her writing in positive way.
Benda paling kelakar,korang agak-agak kalau diorang putus sekalipun,KFCM tu nak ke kat korang?
Aku hope sangat-sangat korang yang buat fb tu ke yang happy cerita diorang putus tunang tu,fikir balik kalau-kalau derita Elia tu dapat kat korang.
To Elia pulak,aku harap dia terus tabah.
Aku dengan dia sebaya and bagi aku,perjalanan hidup kita ni masih panjang.
Setiap apa yang Allah turunkan tu,ada hikmah.
Mungkin ada lelaki yang jauh lebih baik untuk dia.
KFCM pulak,kalau betul bukan orang ketiga punca diorang putus,aku harap sebelum dia buat apa-apa keputusan,fikir masak-masak.
He's on top of his career now.
Semua orang tergila-gilakan dia but belum tentu sorang pun mampu membahagiakan dia macam mana Elia mampu.
Apapun,semua ni jodoh.Kalau dah memang jodoh diorang kuat,I believed, one day they will get back together.
Kalau tak pun,ada yang terbaik untuk diorang.
Amin..
AinKassim - Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: