Wednesday, May 4, 2011

hampir-hampir

Pagi tadi, aku hampir-hampir kena langgar dgn lori.
Lori besar pulak tu. Bukan setakat back wooden lorry tu.
aku mengantuk actually.
plus harini pulak kena hantar baba awal pagi.
around 6.50am da sampai area bukit jalil.
so masa da sampai kat simpang nak ke KSN,aku nak masuk kiri.
serious aku tak taw siapa salah.
gelapkan. semua kereta pasang lampu. so aku memang tak nampak lori tu.

aku normally akan laju sikit bila nak memotong.
tapi pagi tadi tu ada motor kat depan.
so aku slow down la sikit sbb takut kang terlanggar pulak motor tu.
motor tu pun satu hal pegi duduk tengah2 lane.
aku nak potong pun tak boleh.
tetiba je bunyik hon dari belakang.
korang taw la kan lori punya hon mcm mana punya bunyi kan.

I got a shocked man!
nasib baik panjang nyawa lagi.
Thanks to Allah bagi aku peluang nak hidup lagi.
klu kena langgar confirm berkecai la.
bukannya kecik lori tu.
aku da mcm baru dapat pelempang kot.
awaken terus.

da best part, aku tak masuk office terus.
aku nak tapau la something kat luar.
best tak aku sampai parking,nak park ada slop or apa tah.
then mcm terlebih ke depan.
luckily tak kuat. so its still in the good condition.
alhamdulillah.

I promise to myself I will be extra careful next time.

No comments: