Tuesday, April 26, 2011

How internet turns out to be good and bad

Ok,cuba tengok, internet ni umpama macam makanan untuk manusia sekarang. Setuju?
Boleh kata semua orang mesti ada internet access.
Especially kalau yg da berkerja.
Ada baik and buruk. Balance la kiranya.

Ok, we'll start with keburukan dulu.
Ramai yg ada facebook,myspace,friendster and etc.
Tapi ramai yg salah guna networking ni.
Tak puas hati pasal keje,cerita.
Tak puas hati pasal orang,cerita.
Banyak lagi kalau nk list down satu2.
So banyak kehancuran yg terjadi.
Cerai berai,adik beradik bertelingkah,kawan2 putus kawan and macam2 lagi..

Aku tak nafikan,kadang2 pun aku ada gak tulis kat alam maya ni. Macam2 aku tulis.
Tapi lama2 aku terfikir gak, selesai ke masalah2 aku selama ni?
Apa yg aku nampak,makin byk hatred ada la.
So aku start to slow down.
Internet gak buat orang leka,yg ni aku tak dpt nafikan,I am like that.
Kadang2 aku surf internet sampai lupa dunia.
Padahal,entah apa2 yg aku search.
Solution? Aku pakai bb. Worth it weh! Sbb aku da muak dgn internet. Hikhikhik..

So end the bad one,we'll starts the good one.
As for me,aku rasa yg internet helps la actually.
Nak kawen? Nak beranak? Nak rumah?
Search aje. Nnt 'uncle Google' tolong jawabkan.
Asal rajin,you will get the best.
Tapi jangan la pulak percaya 100%.
Especially part yg buat internet biz.
Ada je yg menipu. Da byr,tapi brg tak sampai.
Tapi kita kena la hati2.
Tak boleh simply nak percaya kan?kan?kan?
Tapi so far,aku memang tak penah kena tipu online shopping la. So aku harap2,korang pun macam tu.

Ok la,aku rasa,cukup2lah aku merepek.
Saje je. Sbb aku terbaca kat berita tadi, 90% penduduk seluruh dunia carik pembekal terbaik melalui internet. So terpikir nak berhujah. Hikhikhik..
Selamat Malam :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: