Wednesday, September 1, 2010

semangat raya dah mai dah

kan aku dok complaint takde semangat raya. so on Monday tu after buka,aku lepak dalam bilik. pastu i saw sumthing. waaahhh.. baru aku sedar rumah aku da bertahun2 takdok lampu kelip2..hiks! terus decide nak beli la kan. pastu mcm pucuk dicita,ulam mendatangla kan,akak and my BIL datang umah ajak gi downtown. nah kau,jalan jammed gilos. serious mcm nak surrender.lahh.. surrender mcm aku plak yg drive kan. nasib ler sekali pusing then jumpa parking..
dekat la gak tapi kan aku ala2 phobia lintas jalan kan. nasib ada kakak yg memahami perangai tengeng aku ni kan. kalau tak? mampus kejung kat tepi jalan. hehe..

so pusing2 kat situ, aku pun jumpa la kan kedai jual lampu kelip. teruja gila kan masing2. fyi, ini 1st time aku beli lampu tu. so mmg agak2 bodoh la kan. "asal berkelip sudah." itu je dalam otak aku.gelojohkan. pastu da la beli 1 je kan. ye la sebab da lambat punya pasal,mana sempat nak withdraw duit kan.. bank sume out of service. so budget pun ala2 je. dalam dok bajet ala2 tu sempat gak aku beli 1 beg kan. iyeee.. aku ni pakai beg danau kota je.. balik tu penuh excited kejut mama kan. mama ckp cantik. mmg cantik sbb apple green so puas hati kan. tapi takdelah gelojoh nak pasang time tu gak. so tunggu esok tu..

so semalam kan cuti,aku mintak tolong abg aku tolong gantungkan. ingatkan dia nak puji ke hape, sekali dorang boleh bahan aku ok.

AL: ini nak lilit badan kau bole lah.. *sambil lilit badan sendiri dgn lampu tu*
AS: ni kau nak buat apa banyak ni?
aku: da la nak beli sorang je,pastu nak complaint! *dalam hati tuhan aje yg taw*
baba: ni cukup la nak lilit badan kau tu.hahaha..

waa.. harus nak emo kan. ye la aku da la beli jauh2 ok! boleh pulak kena bahan. sakit hati la kan. takpe2.. korang bahan lah.. mentang2 lah aku tak masyuk lagi.. serious bengang. after buka semalam, tak puas hati terus ajak kakak aku ke mall depan rumah. carik lampu kelip2.. pastu jumpa la yg berkenan just takde kelip2 cuma lampu agak2 fancy kan..
pastu aku ckp kat kakak aku "klu da beli 2 kotak pun tak cukup,org balut dorang dgn lampu ni!"
marah tak hilang lagi kan.. hiks! macam biasa la, walaupun duit ada pun ala2 je kan, tetap la nak beli-belah gak kan.. waaahh! aku kan mmg cepat teruja dengan benda2 mcm ni. teruja time tu je lah. masa carik lampu tu terjumpa pulak pelita.. masa tu pikir nak letak kat pagar depan je la kan. sebab nak letak kat tembok tu, jiran aku mcm patriotik sangat letak bendera abis masuk umah orang kan. so letak kat pagar depan je la sbb takut kang ada beraya kat dalam dewan.

balik tu aku terus paksa abg aku pasang dan2 tu gak.. cantik ok rumah i. perasann... lampu fancy.. malam ni plan nak pasang pelita. semalam tak boleh pasang sebab takde minyak tanah..
so malam ni bakal meneruskan perjalanan mencarik minyak tanah pulee...hikhik..
kan dah cakap, semangat raya aku dah mai dah.. selamat hari raya :D

No comments: